De man älskar agar man

Mycket ska man höra innan tänderna ramlar ut.

Det är en fröjd att gå till tandläkaren i Norsborg. Inte bara erbjuds roliga tanter i väntrummet, utan också trevlig och avslappnad personal. Tack vare infokanalen i väntrummet visste man vem som var vem innan man satte sig i stolen.
Att gå till tandläkaren är lite som en Idol-audition. Man har övat och vårdat sina tänder och borstat dom morgon och kväll och sen sitter man där och väntar på att bli uppropad för att få visa vad man kan. Och just när det är som viktigast så har man fått nåt skit i tandköttet och man känner annalkande katastrof.
Sedan får man komma in till en jury bestående av en läkare och två sköterskor som röntgar och petar och säger "distalt" och "messialt" och andra konstiga ord värdiga en dental Kishti, hög på svampar. (Och naturligtvis frågar man sig om dessa termer är läggbara i Scrabble, men det är ett stickspår som vi inte går närmare in på här.) Så till slut väntar sågningen, eller snarare borrningen. Hur många hål har de hittat, det måste ju vara ett helt gäng med tanke på all julmust jag druckit....

- Äter du extremt mycket socker? frågar doktor Hanne, som trots namnet är en han.
- Hur mycket är extremt? undrar jag skamset.
- Vissa äter ju godis varje dag och dricker 2 liter Coca Cola....
- Nej, så illa är det inte.
- Nej, för det här ser väldigt fint ut, speciellt med tanke på att du inte varit på undersökning på 3,5 år. Du har ett litet obetydligt hål på en tand, men det lagar vi snabbt. Men....
Och här tänker man att nu är det kört, nu blir det sågning av tandköttet.
- Tandköttsblödningarna är en tandborstskada. Du borstar för mycket och med för hård borste. Skaffa en mjukare tandborste. Grattis, du har gått vidare till tandhygienisten!

Nja, det där sista sa han inte, men det kändes lite som att få den gyllene biljetten. Inga rotfyllningar eller lösgommar. Inga bryggor och inga avgrundsdjupa hål i varken tänder eller plånbok.

Där hör du, mamma lilla. Din son borstar tänderna för mycket! Det hade du inte trott för 25 år sedan!

Kommentarer
Postat av: truffan

Nu har jag gjort något som jag länge funderat på. Gissa vad!

Jo, hittat till din blogg och det ångrar jag inte en sekund, härlig läsning :-) Tack för underhållande läsning! /kram, ha det gött.

2007-11-12 @ 20:31:40
Postat av: Stefan

Hehe, lite lustig iakttagelse att Hanne normalt inte skulle vara en hane utan en hona.. :)

Det enda som egentligen är märkligt är att det en hona som heter Hanne men det kanske är naturligt för henne.

2007-11-16 @ 15:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0