Världens sämsta produkt

Korrigeringstape, även kallat Tippex-mus måste vara världens sämsta produkt.
Först en liten beskrivning för dem som inte har varit i kontakt med detta djävulens påfund:
Före internetformulärets tid fanns det vanliga blanketter i pappersform. Dessa blanketter finns fortfarande kvar i viss mån till förmån för pensionärer och andra datafobiker.
Eftersom människor allt mer glömmer bort konsten att skriva för hand är det lätt att göra fel vid ifyllandet av dessa blanketter. Det är då en Tippex-mus borde var bra att ha till hands. Tippex-musens avsikt är att man ska sätta ändan av den mot skrivytan, dra musen över den felaktiga texten varvid en vit remsa ska appliceras över felet och man genast ska få möjligheten att skriva rätt. Genialt! I en perfekt värld är detta mycket bättre än korrigeringsvätska som kräver en viss torkningstid innan man kan fortsätta att skriva fel. (Å andra sidan skulle man aldrig skriva fel i en perfekt värld vilket skulle göra hela produkten onödig....)

I den värld vi faktiskt lever i har denna produkt aldrig funkat. Antingen trycker man för hårt eller för löst och resultatet blir att skiten fransar sig och man blir tvungen till nytt försök i vilket man river upp det första försöket så att resterna av detta korkar igen munstycket på Tippex-musen så att hela frammatningen av ny korrigeringsremsa fastnar. Sen är Tippex-musen bara att kasta och en ny måste inhandlas.
Den som kom på den här idén måste vara hur nöjd som helst. Vilka försäljningssiffror! Hoppas han inte tar lika illa vid sig vad gäller funktionaliteten hos sin uppfinning som killen som designade portionsförpackningen för sockerbitar. Det sägs att han tog livet av sig i frustration över att ingen förstod hur man öppnar förpackningen på bästa sätt.

Märks det att jag just nu genomlider en trist och händelselös måndag?


Kommentarer
Postat av: Ny läsare

Hm, är det helgens frustration som får dig att inte hantera det lilla redskapet på rätt sätt?

2007-11-26 @ 12:15:57
Postat av: Banjo

Det skulle man kunna tro, men det har alltså aldrig funkat för mig och jag har aldrig sett det funka i någon annans händer heller.

2007-11-26 @ 12:20:47
Postat av: Jag

Jag vill minnas att det är viss torktid även på produkten du beskriver.

2007-11-26 @ 13:00:37
Postat av: Ny läsare

Jag kan hålla en kurs om du vill. :-) Använder sådant jättemycket, ofta bara för att det är kul.

2007-11-26 @ 18:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0