Banjo och de 101 kompisarna

Idag bröt jag 100-vänsvallen på Facebook. Det kunde man inte tro när man stod där och blev sist vald på brännbollen i lågstadiet att man en gång skulle ha 100 vänner! Men å andra sidan hade man nog lite svårt att inse internets möjligheter då 1979.

Och ändå saknas så många! Jonas som har lite svårt med engelskan och därför valt bort FB, Katja som ingen egentligen vet var hon är, Miranda som jag egentligen är ganska lättad att hon inte dykt upp....listan kan göras lång, och det är rätt skönt för tänk om man hade haft ALLA sina vänner på ett och samma ställe? Praktiskt men tråkigt.
På Facebook kan man slåss med pirater och ninjor, bjuda varandra på virtuella drinkar, förvandla varandra till vampyrer eller zombier eller gå med i Fight Club. Man kan body slamma och roundhousa sina vänner och de kommer ändå fortfarande att vara dina vänner. Du kan utnämna dina vänner till att vara mest trolig att göra de mest förnedrande saker. Man kan ranka sina vänner och säga att den ene är en bättre vän än den andre eftersom han/hon har reda på vem som uppgett sin favoritfilm vara "Brokeback Mountain" och man kan få välja vem av moster Greta och bombnedslaget Pinky Pink som man helst skulle vilja ligga med. (Om man nu skulle råka ha moster Greta som vän, alltså.....)
Däremot saknar man såna sympatiska applikationer som "Compliment" eller "Hug club". Det mesta går tydligen ut på att förnedra eller förnedras offentligt. Inte konstigt att jag är frälst!

För kan man annat än älska en sida där man kan kasta får på varandra om man får lust?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0