Ett egendomligt val - 29/2


Expressen 29/2 2012

Skönt för Björn att någon håller på honom. Det räcker liksom inte att folket älskar honom och oförklarligt röstar på honom. Dem bryr han sig inte om. Att Fredrik Kempe och EMD-Mattias däremot är lite putta, det är oerhört fantastiskt viktigt! För att inte tala om Leif GW. När ska Björn inse att ingen, och speciellt inte han, kan bli älskad och väl omtalad av alla? Det hade ju varit helt sjukt onormalt om alla bara hyllat honom, det om något hade gjort mig misstänksam att allt inte stod rätt till.


Aftonbladet 29/2 2012

Känns inte 4 kilo på 4 veckor lite lamt? Bara på de här första 2 månaderna har ju en handfull mer effektiva dieter presenterats? Vi är alltså mitt i prinsessans nyfödelse och nya Ranelid-fejder, och Aftonbladet väljer viktspåret? Helt oförklarligt. Och på detta sätt avslutar vi februaris rapportering.

SANNINGEN! - 28/2


Aftonbladet 28/2 2012

Äntligen sanningen! Vad vi har väntat! Det är inte hon? Hon föddes redan för två år sedan i hemlighet och bilden är alltså från 2010? Vad är det för en braskande sanning som ligger bakom denna chockerande bild? Sanningen är att hon blundar eftersom hon sover??? Jag köpte inte tidningen, så nu kommer jag aldrig att få reda på sanningen!!! Arma mig!


Expressen 28/2 2012

Naturligtvis kommer han inte att göra det. Det öppna brevet har jag, till skillnad från sanningen, läst, och där står det ingenting om att hoppa av. Däremot står det en massa osammanhängande vendettetrams mot Leif GW Persson. Självupptagenheten hos Apelsinmannen känner som vanligt inga gränser.

Frågetecken - 27/2


Aftonbladet 27/2 2012

Men vänta nu ett tag? Hur dog han då? Hur var hans sista timmar? Och vad säger Glenn Hysén?
Och vad är det egentligen som Liverpool vunnit? Där finns ju så erbarmligt många fotbollstävlingar....


Expressen 27/2 2012

Här måste verkligen ni läsare hjälpa mig! Vem är donnan i festblåsan? Den ofantligt snygga festblåsan.

Larmklockor borde faktiskt ringa - 26/2


Expressen 26/2 2012

Så här kan inte Expressens löpsedel ha sett ut i Stockholm! Det stör mig, forskningsmaterialet blir än mindre komplett än jag först avsåg.Larmklockorna borde ringa ute i distrikten, men jag borde ha anlitat en ställföreträdare. Jaja, nu är skadan skedd.


Aftonbladet 26/2 2012

Den här veckans schlagerextra koncentrerar sig på förloraren istället för vinnaren. Som schlagernörd var jag inte ett spår förvånad att det gick på ändalykten för Perrelli i år. Det är nya vindar som blåser i schlager-Sverige, och det är bara skönt det. Nu hejar vi alla på Loreen om fjorton dagar, eller hur?


GT, 26/2 2012

Göteborg bjuder oss farväl med att avslöja alla namnen på dem som fick störst lönelyft i Göteborg. Och Frölunda gör succé, förmodligen tack vare tung statistik. Tack och hej, Göteborg.

Kampen om Månadens Löpstjärna hårdnar - 25/2


Expressen 25/2 2012

Två dagar fick hovet härska ostörda på löpsedlarna, sen var ju Ranelid tvungen att få komma tillbaka på nåt sätt. Slutsatsen av löpsedeln i sin helhet är väl att SVT borde få KBT.


Aftonbladet 25/2 2012

Allvarligt talat, vad håller Herman Lindqvist på med? Vad har han för mandat att trampa den nyfödda och hennes föräldrar på deras ädla tår, för en skitsak som ett namn? Varenda människa kommer ju heta Estelle när det blir dags för henne att ta över. Även nattklubbsdrottningarna, men de har väl också existensberättigande?


GT, 25/2 2012

Ja visst har vi väl alla undrat vad Glenn Hysén tycker om det här? Köper någon GT för att få veta vad Glenn Hysén tycker om namnet Estelle? Nej, då drar nog tung ishockeystatistik mer läsare.

Ingenting är heligt - 24/2


Expressen 24/2 2012

Ja, barnafödande är fantastiskt. Det är jag säker på. Men det här får ju en att tro att just den här förlossningen var mer fantastisk än alla andra. Förekom det järtecken? Steg forna kungars andar ned från himmelen och höllo sina händer öfver barnet? Landade en örn utanför fönstret och bugade sig i vördnad för den nyfödda? Kommo några herdar in och frågade efter barnet som fötts och lagts i en kuvös? Dramat! Lyckan! Victorias styrka! Guldet! Rökelsen! Myrran!
Otroligt att även en kronprinsessa kan lyckas med en helt naturlig kroppslig funktion, eller hur?
Har inte en hovbarnmorska mer diskretion än att hon spiller sina intima prinsessbönor till pressen så fort hon dragit av sig plasthandskarna?


Aftonbladet 24/2 2012

Victoria är så lycklig! Det var skönt. Grattis, Victoria!
Och Perrelli har skaffat ny pojkvän. En gift man minsann! Det låter ju hoppfullt och förtroendeingivande. Ett sånt förhållande kan ju inte annat än sluta lyckligt, eller hur? För skvallerpressen, alltså.


GT, 24/2 2012

På kvällen åkte jag till Göteborg och fick därför chans att kolla upp GT:s löp. I Göteborg bryr de sig inte om barnmorskor, där har de istället lyckats fiska fram drottning Silvias privata sms. Fast å andra sidan så kan det sms:et ju ha varit till barnmorskan, vilket förklarar hur GT fick tag på det...

Aftonbladet satsar på elände, Expressen väntar kallt - 23/2


Aftonbladet 23/2 2012

Så vaknade vi alla till nyheten att det fötts en liten Haga-prinsessa och jag misstänkte att nu skulle det bli hektiska löpsedelsdagar. Föga anade jag hur intressant det faktiskt skulle bli.
De båda blaskorna använde helt olika taktiker! Prinsessan föddes 04:26, men Aftonbladet måste ha varit tvärsäkra på att det rörde sig om falsklarm eller en utdragen förlossning. Varför annars producera löpsedeln ovan? Kvällstidningar är inte kvällstidningar längre, men tidningen kan ju inte ha gått i tryck ens när Estelle såg dagens ljus, eller i detta fall nattens mörker. En grov felsatsning från AB:s sida.
Expressen väntade dock ut prinsessan. Långt in på morgonen ståtade löpsedelshållarna tomma. Inte förrän vid lunch fanns den där:

Expressen 23/2 2012

Nu med extra rojalistiskt illgult för att synas än bättre. Och Aftonbladet hakade snabbt på (men inte på Seven-Eleven nivetvar, förstås...) med denna storfiskarbild:

Aftonbladet 23/2 2012, ver II

Men ni skulle sett bebisen som kom undan! Den var nog dubbelt så lång! (Det ser faktiskt ut som mycket mer än 51 cm, det som prinsen måttar.)

Komplettering - 22/2 del II


Aftonbladet 22/2, version II

Ute i Botkyrka visade de sig inte vara så intresserade av Carl Philips gos eller icke-gos. Där oroar vi oss mer för vår pension. Tids nog får vi bry oss om hovet. I morgon till exempel.

Här står det inte någon bloggrubrik - 22/2


Expressen 22/2 2012

Och så kramar vi LCHF lite till.Anna Bäsén har hittat maten som inte dödar dig. Men varför är det ingen som pratar om SOHS-dieten nu? Snö Och HudSalva.


Aftonbladet 22/2 2012

Äntligen! Det är första gången i år, va? Fånig journalistiks största specialitet! "HÄR GÖR EN KÄNDIS NÅGOT" och så bilder på denna kändis när hen inte gör något. Om detta är hur Carl Philip gosar så tycker jag att Sofia ska packa väskorna och flytta tillbaka till Paradise Hotel illa kvickt, innan hon blir helt tokig av bristen på fysisk närhet. Dom rör inte ens varandra. Vem kom på att det skulle stå att de GOSAR?

Allt ljus på Björn! - 21/2


Expressen 21/2 2012

Allt handlar om Ranelid. Vad han än gör så skapar han rubriker. Fredrik Reinfeldt kan ge hur stora intervjuer han vill, om Björn parkerar fel så är han hänvisad till bjäfset. Det är bara Ranelid, Ranelid, Ranelid....


Aftonbladet 21/2 2012

Jag kan bara konstatera att det här förmodligen också handlar om Björn Ranelid. Det skulle förklara ett och annat.

Björn spurtar - 20/2


Aftonbladet 20/2 2012

Varför skjuter "Sveriges artistelit" sig i foten på detta vis? När ska de lära sig att Melodifestivalen inte är en musiktävling utan en popularitets- och underhållningstävling? Nu har Sveriges Tondövas Riksförbund röstat fram en 62-årig apelsin till Globen, det är bara att acceptera. Rasar de mot SVT för att svenska folket tycker Ranelid var bäst? Eller menar det att det är SVT:s förbannade skyldighet att censurera bort vissa konstformer?
Man kan ju undra....


Expressen 20/2 2012

EMD-Mattias och Björn Ranelid ska aldrig mer prata. Jag tror faktiskt både de och resten av mänskligheten överlever detta beslut. Men är inte "tuppfäktning" ett ganska starkt och dömande ordval från Expressens sida? Expressen försöker tvinga på oss åsikten att de båda herrarna är stolta fjantar. Nåja, det visste vi ju i och för sig redan....

Pappa vet bäst - 19/2


Aftonbladet 19/2 2012

När jag var liten var Banjo-Fadern reservofficer och hade tillgång till stora mängder Arméns hudsalva. Han påstod att man inte bara kunde smörja sin hud utan även sitt krås med den. Jag trodde honom naturligtvis inte. Där fick jag. Men hur mycket hudsalva hade egentligen den där karln i sin bil, om han kunde överleva i 60 dagar på den?


Kvällsposten 19/2 2012

Varför tror alla tidningar att vi är så nyfikna på sånt "vi inte fått se i TV"? Har Björn Ranelid pussat sin fru när TV inte var där? Det låter inte likt honom. Det hade man ju verkligen velat se i rörliga bilder, men nu får vi nöja oss med stilldito. Som schlagernörd måste jag säga att låten är förfärligt dålig, men det är på inget sätt Björn som sabbar den med sitt framträdande (han ägde verkligen scenen) utan det är ju den där vidriga refrängen! Naturligtvis har jag gått och nynnat på den i fyra dagar. Jag hatar den.


Expressen 19/2 2012

En kollega påpekade att Kevin Costner enligt ryktet hatade Whitney innerligt efter Bodyguard. Det har han tydligen glömt nu.
Till slut kan jag bara konstatera att det är tur att Kvällspostens och Expressens löp i mycket är lika, annars hade vi fått leva i ovisshet om vilken sorts hydrater vi denna söndag kan tappa kilon med. Slarv-Banjo!

Var är Björn? - 18/2


Aftonbladet 18/2 2012

Hujedamej vad det regnade i Lund i lördags! Och det var inte bara regn som föll, utan även Aftonbladets känsla för vad som är passande. Varför får en brottsling uppmärksamhet för en sån här sak? Och ni kan ju vara säkra på att karln fortfarande går fri, trots att han sålt kokain till minderåriga. Eller har jag missuppfattat hur gammal Whitneys dotter är?


Kvällsposten 18/2 2012

Malmös problem löses i vardagen. Sol, check! Mulet som fan. Snö, check! Det regnar. Kyla, check! Våren är här. Tre problem lösta, trots att det inte är vardag. Och så några läckra badrum på det så glömmer vi alla skottdramer. Och travskandaler. Beror folkets ilska möjligen på att det här uppdagades så att folket inte kan utnyttja det längre?


Expressen 18/2 2012

Läckra badrum skulle de behöva i världens farligaste fängelser, där Örjan och en hög andra svenskar sitter. Nog om dem, och istället en fascinerande iakttagelse: Det är schlagerlördag och inte en enda av löpsedlarna nämner "allt om kvällens schlagerfest" eller liknande. Jaja, eftersom detta skrivs ett par dagar senare så kan vi ju konstatera att ämnet kommer revanschera sig, och det med besked.

Kort rapport - 17/2


Kvällsposten 17/2 2012


Aftonbladet 17/2 2012


Expressen 17/2 2012

Tråkiga löpsedlar idag. SPELSKANDAL känns som en klassisk kvällstidningsöverdrift. Jag blir dock lite nyfiken på hur Expressen fick reda på att man kunde göra så där, och när de bestämde sig för att nyhetsvärdet var större än det erhållna vinstvärdet...

Mer blir det inte idag. Trevlig helg!

Morberg, Zlatan och Ranelid, stort testosteron-extra - 16/2


Kvällsposten 16/2 2012

Slaget om Lund vanns av Lugi, kan vi konstatera om vi sliter ögonen från det fina syftfelet i huvudnyheten. Fick man inte se den sydsvenske kocken i TV? Och varför skrivs han inte ut med namn och ålder på löpet som man ska? Är det för att Kvällsposten är måna om att visa på vilket sätt detta är en lokal nyhet? Eller har de helt enkelt glömt bort vad han heter? Vad heter han, läsare? Jag behöver uppgiften för statistiken.

Expressen 16/2 2012

Idag har lundahandlarna valt hälsospåret för Expressen. Oroar sig lundaborna mer för Alzheimers än knak i lederna? Jo, det kan man ju förstå i så fall. Varannan svensk är i riskzonen! Läs allt om det, i morgon kan det vara för sent. Och då kan du läsa allt om det igen, som om det vore helt ny information.
Och så hoppas jag att det förhållande Agneta Sjödins ex-pojkvännen avslöjar vad han vet om är det som Agneta och han hade. Annars är det bara tragiskt. Och lite läskigt.


Aftonbladet 16/2 2012

Zlatan och Ranelid på samma löp! Finns det pappersark stora nog för den kombinationen? Nästa år kanske Zlatan ställer upp i schlagern? Det ni! Eller Zlatan i Let´s Dance!? Jag vågar knappt tänka tanken....
Oavsett så kan jag som schlagernörd inte tänka mig hur någon enda människa kan låta bli att titta på spektaklet i morgon. Alla måste ju vara, om inte förväntansfulla, så åtminstone olidligt nyfikna.

Förbisedda aspekter - 15/2


Aftonbladet 15/2 2012

Ingenting är så viktigt och intressant för stockholmare än hur mycket deras boende är värt. I den här staden har man inte ett hem, man har en investering. Är det här en löpsedelsvärd nyhet i resten av landet?
Den frågeställningen aktualiserades för mig idag, eftersom detta är en resdag. Den började i Stockholm, och slutade i Lund. Aftonbladets löpsedel såg ut sån här i Stockholm, och jag vet inte hur den såg ut i Lund, men så här skyltade Expressen på Centralen:

Expressen, 15/2 2012 I

Samtidigt i Lund:

Expressen, 15/2 2012 II

Ingen av dessa löpsedlar kan anses speciellt lokal, även om Älmhult naturligtvis är närmre Lund än Stockholm. Om jag hade varit riktigt grundlig och seriös i min forskning skulle jag naturligtvis ha medhjälpare ute  i landet som fotograferade löpen på olika ställen, en i Göteborg, en i Lund/Malmö och en i Umeå exempelvis (och längre fram när jag själv blir den i Lund/Malmö en i Stockholm) för att se om det även finns geografiska skillnader i vad som anses vara toppnyheten.
"Anti-liptabletter" kan vara det vrångt gulligaste ord som hittills förekommit på löpsedlarna i år.

Och eftersom jag är i Lund bifogar jag som utlovat även Kvällspostens löp:

Kvällsposten 15/2, 2012

Vågar jag gissa att KvP:s löpsedel i Malmö har en i stort annorlunda utformning? Men det är i alla fall uppenbart att semlor är av nationellt intresse! Men med choklad? Och blåbär? Njae.....

Hjärtlöst på ditodagen - 14/2


Aftonbladet 14/2 2012

Christer Blomqvist har full koll på sin pension, han. Aftonbladet försöker för en gång skull inte skrämma upp folk till ekonomisk masspanik, utan tar till det ovanliga greppet att utlova utebliven skräck! Modigt, AB! Men pension är banne mig inte så enkelt, och speciellt svårt är det att säga något om någons VERKLIGA pension, eftersom det inte längre finns några garantier alls, och om man vill ha dem så är de så låga att man skulle behöva jobba tills man inte behövde någon pension alls för att ha råd med att bli så gammal som man aldrig blir.
Allt som rör framtiden kan inte bli annat än mer eller mindre kvalificerade gissningar, tyvärr. Men det är naturligtvis viktigt att ha koll!


Expressen 14/2 2012

På Alla Hjärtans Dag slår Expressen till med en ganska smaklös bild. Jag vill inte kommentera det mer än att man kan tycka att den stackars killen som blivit lämnad ensam kvar kunde fått ha sin kärlek, och framför allt sin sorg, i fred.

Vända runt omkring eller vända runt med? - 13/2


Expressen 13/2 2012

Undrar om Expressen får några extra läsare på sina fantasieggande ovankantstexter? Jag måste erkänna att jag blir lite köpsugen. Men just ledaren finns ju bevars på nätet också. Whitney Houstons död är naturligtvis fortfarande högaktuell.

Aftonbladet 13/2 2012

Måtte åtminstone någon av de där 22 sidorna handla om hennes liv också!! Annars blir det väl bra tjatigt?
Är det Yvonne Ryding på omslaget till Det Goda Livet? Eller är det bara en anonym modell?
Och Löfvéns supersiffror får väl tas med en nypa salt? När blev det senaste inte ett uppsving för ett parti som byter partiledare?

Hjältinnedåd - 12/2

Snön yrde utanför fönstret. Det var kallt inomhus också.
Hjältinnan hade nyligen kommit hem från skidsemestern och det hade inte hunnit bli riktigt varmt i lägenheten ännu. Hon tittade på klockan, den var snart halv tio.
Telefonen ringde. Det var han. Han som inte åkte skidor och som inte var där och som bodde så långt långt bort men som hon trots allt älskade. Hon svarade bara "Hej", på det där viset som hon visste gjorde honom helt varm inombords, på det där viset som var som en varm kram i ett enda ord.
"Vad har du på dig?"  frågade han.
Så brukade han inte fråga. Hon började skrattande räkna upp plagg, och när hon hållit på ett tag så avbröt han henne och förklarade frågan.
"Skulle du vilja göra mig en stor tjänst? Jag kom precis hem och kom på att jag helt glömt att fotografera löpsedlar idag! Skulle du kunna tänka dig att springa ner till Seven-Eleven och knäppa ett par bilder och maila?"

Banjo-Herren är en lättstörd virrpanna, det vet de flesta som följt denna blogg från starten. Nu hade han sprungit förbi löpsedlar vid flera tillfällen under dagen, men hela tiden varit målmedvetet på väg någon annan stans.
Vilken annan flickvän som helst hade bett om att inte bli inblandad i denna galenskap, men inte min logoped inte. Faktum är att medan jag själv skulle ha 30-40 minuters promenad till närmsta löpsedel så hade hon "bara" att springa ner till Seven-Eleven på hörnet. Om det inte hade varit för om....
Såhär såg 7-Elevens löpsedlar ut:

Men tror ni att hjältinnan låter sig nedslås? Hon spatserar raskt iväg till Pressbyrån ett par kvarter bort, alltmedan jag följer dramat via telelänk och med dåligt samvete. Med fara för sin egen hälsa och hälta halkar hon genom Lund i gloppet. Och på Pressbyrån möter henne detta:

Där säger jag åt henne mycket strängt att gå tillbaka hem så jag själv får ge mig ut och ta ansvaret för min egen glömska. Hon har fått lida tillräckligt för min nördighet, menar jag och lägger på för att ge mig ut på en tröstlös jakt. Inga löpsedlar i Hallunda/Norsborg över huvud taget denna natt. Hade jag börjat tidigare hade jag kanske hunnit ut till ICA Maxi innan de stängde kl 22, men nu var det kört. När jag kommer hem ser jag att jag fått mail.

Aftonbladet 12/2 2012

Kvällsposten 12/2 2012

"Jag gick in på 7-11 och frågade om löpsedlarna och hon sa att de brukar ta ned dem vid 21-tiden. Hon hade dem dock i en sopsäck bakom disken och jag fick dem :)"

Expressens löpsedel hade tydligen slängts redan på morgonen, eftersom de bara hade plats för två i taget, men Kvällsposten och Expressen är ju i princip samma tidning.

Jag älskar dig, min hjältinna! Du har än en gång räddat mig.

Och R.I.P Whitney.


På morgonen därpå kunde jag naturligtvis konstatera att man alltid kan lita på 7-Eleven i hörnet Vasagatan-Kungsgatan. Men det gör inte historien sämre för det.

Expressen 12/2 2012

Schlag, yxmän och väderproffs - 11/2


Aftonbladet 11/2 2012

Schlaget måste vara det tröttaste någon kan komma på att sätta på en löpsedel i dessa tider. Det är näst intill att det får räknas som ett nyord.

schlag, schlaget, schlagen,  subst. vard. (kan uppfattas som stötande) melodifestivalsändning

Yxman är också ett bra men otäckt exempel på nyord, skapat av kvällspressen. För inte fan kallades vedhuggare för yxman förr i tiden, inte ens om han började hugga i annat än ved? Var finns det första belägget för yxman?


Expressen 11/2 2012

Är man väderproffs vill man väl inte åka och se tråkigt, fint väder. Hade jag varit väderproffs hade jag velat åka till nåt ställe som är känt för sitt extremväder, eldtornados, dödstromber, chockblixtar och megastormar! Det hade varit grejer det! För ett väderproffs.
Jag undrar hur man tjänar bäst pengar på vädret egentligen? Väderhustling kanske? Man går omkring på kända turistorter och klär sig helt fel med tanke på vädret, och pratar vitt och brett hur dålig man är på att gissa vädret, tills man lyckas lura några miljonärer att slå vad om nästa dags väder! Och då har man redan prognosen säkrad och klar och blåser dem på en förmögenhet!

Grattis till tillnyktringen??? - 10/2


Expressen 10/2 2012

Låt mig se om jag fattat det här nu? Cissi Wallin, en väldigt smal journalist, har tydligen blivit sjuk på nåt sätt och en läkare, som är utbildad att känna igen sjukdomar och dess upphov, har förmodligen helt korrekt påstått att det beror på att hon LCHF-bantat? Okej? Är det därför som alla tidningar nu försvarar denna diet som om det vore deras egen mamma? Viktstolleriet blir värre och värre. Men visst, om man vill visa sig med sin getingbetygmidja på någon av Gran Canarias 12 beacher (orden plager och stränder är PRECIS lika långa, det här kan inte vara ett layoutval, utan en avsiktlig fördumning av löpsedeln) så kan man ju inte vara för tjock. Eller för sjuk för den delen.


Aftonbladet 10/2 2012

AB ger oss full koll på februari månads stora medieevent, och dessutom en trailer för mars. Det ska bli intressant om någonting mindre än världskrig eller att Japan sjunker likt Atlantis i havet (som min vän schamanen en gång förutspådde) kan konkurrera med Bernadotteskt barnbeck i mars.

Bästa metoden hittills - 9/2


Aftonbladet 9/2 2012

Jag trodde vi hade klargjort hur vi maxar vår pension? Jobba till 75, var det ju! Enkelt och genialt. Men vem bryr sig väl om ålderns höst när våren är på väg? Men är det där inte samma nyhet som Expressen hade i förrgår, med i princip samma ordalydelse? Jodå! Inte helt otippat förstås, men lite mer fantasi i formuleringen hade de ju kunnat kosta på sig?


Expressen 9/2 2012

Prova nya sorgmetoden! LGH-dieten (Lämna Glenn Hysén)! Gå ner 40 kilo på en ligasäsong! Få Björn Ranelids hy på köpet! Missa inte magasinet!
Och det är åtminstone inte på vägen utanför Norsborgs tunnelbanestation som flest fortkörare åker fast i Stockholms län, för där är de fortfarande på fri fot!

Vad är då en apparat? - 8/2


Expressen 8/2 2012

Men vänta nu? Är det där inte samma kvinna som led av domnad hand i förra månaden? Eller hon kanske bara är en läkare som specialiserat sig på hörsel- och handfrågor? Därutöver tycker jag att en osynlig förstärkare(wtf?) låter som en sorts hörapparat. Det får mig att tänka på när min farbror vägrade erkänna att han färgade håret utan bara gned in en sorts vitaminer i det... Hur som helst så är 1,3 miljoner svenskar drabbade av Expressens löpsedel, varje dag. Har Expressen hela listan på dem? Den skulle jag vilja se!


Aftonbladet 8/2 2012

Det är faktiskt frapperande mycket oftare som Aftonbladet skriver om TV-program jämfört med Expressen!
Hjälpsamma läsare som tittar på programmet får gärna ge mig hintar om vad de heter som figurerar på de något otydliga bilderna.
Lady Gaga känner jag i alla fall igen. Betyder detta att vårens hårmodefärg är tuggummirosa?

Raka linjen är också en kurva - 7/2


Aftonbladet 7/2 2012

Usch vilken slarvigt tagen bild. Jag pratade med Sveriges Television vid tillfället, kan jag skrytsamt urskulda mig med. Och blixten blev ju allt annat än snygg. Kikki köpte fel värktabletter från fel land och mer var det inte med det.


Expressen 7/2 2012

Ni har väl mätt höften idag? Och exakt ska det vara, inte så där på en h... nej, det finns faktiskt gränser för dåliga vitsar, även för mig.
Kurvorna kan rädda ditt hjärta! Och detta illustreras med en kvinna som ser helt konstig ut! Hon har enligt mig inte en enda kurva på sig men ser nöjd ut i alla fall. Hur ser egentligen kurvorna ut som ska rädda hjärtat? Man ska tydligen dessutom ha gigantiskt huvud. Och midjan direkt under tuttarna.

Extra tjock smalspecial - 6/2


Aftonbladet 6/2 2012

Nu har du chansen att gå ner 5 kilo på 5 veckor! Och nästa vecka presenterar de en ny metod. Har inte alla snart gått ner allt de behöver? Och behöver man inte allt underhudsfett för att hålla sig varm så man kan spara el på uppvärmning så här i kylan?


Expressen 6/2 2012

Alltså, "Centerpartiets olidliga lätthet"? Har de supermaxat LCHF-dieten under svåra plågor? Är Martina och Emilie månne centerpartister. Stackars Emilie med sin slappa ballongmage och allt... (LCHF är en förtjusande förkortning som mer än gärna får komma in i SAOL14.)

Thorsten klipper häcken för lågt - 5/2


Expressen 5/2 2012

Ja, vad var det jag sa. Vem som helst som tittade på Mello kunde se och höra att Thorsten i sin roll som Typiske Thorsten av en dum impuls klappade Ana Gina på gumpen. Ana Gina brydde sig inte så mycket. Men visst är det väldigt lite OK att klappa någon olovandes på sätesmuskeln. Dock bra att han valde ett tillfälle som alla i hela världen kan se och inte exempelvis på bakgatan bakom Vida Arena efter sändning. Fy på sig, Thorsten! Och det var väl ett "fy på sig" han hade förtjänat, inte det absurda drev som plötsligt satte igång.
Nog om detta. För den här gången. (Men jag undrar ju hur det hade låtit om det varit Ulrik Munther nästa vecka som råkade lägga handen på Gina....)


Aftonbladet 5/2 2012

AB chockar med att presentera en helt schlagerfri (sånär som på Helena Bergströms nuna på bilagan) löpsedel en dag som denna. Paren som tjänar mest i Botkyrka illustreras av....Per Holknecht och Lena Philipsson? Bor de i Botkyrka? Nej, jag förstår naturligtvis att de inte kan trycka upp löpsedlar med olika bilder av lokala rika par för varje kommun.
Och fixa formen utan att banta är väl ingen konst? Det gäller ju bara att välja rätt form.

(Och ja, det är naturligtvis också schlager att ha med Lena Ph...tänkte inte på det.)

Liten backlog

Hej, jag ville bara titta in och be om ursäkt för att uppdateringar här uteblivit under ett par dagar. Var dock inte oroliga, löpsedlar är fotograferade och funderade över, däremot har inget skrivits. Anledningen är att jag har varit upptagen med ett av mina andra nördiga intressen de senaste dagarna. Mer info om detta finner ni här.

I morgon blir det stort löpsedelsextra här med rapporter för fem dagar i rad.


Banjo-Herren får fienden kartlagd - 4/2


Aftonbladet 4/2 2012

Hjälp mig nu, är det Anders Öfvergård som är den ARGA SNICKAREN? (Och Drömhus hette väl Therese Granqvist?) Hur som helst så är han nu både arg och mår dåligt.
Jag har aldrig riktigt förstått varför folk vill visa upp sina sketna hus och bli utskällda för deras skull i TV. Gör de så att de renoverar ett stort antal hus, och bara sänder de renoveringar där snickaren blir arg? För om han har såna problem med humöret, stackarn, så borde han väl snarare gå i terapi och inte flasha sitt missbruk i TV?
Note to self: Magasinet i nedra vänstra hörnet heter Hemma! Bara så du kommer ihåg det.


Expressen 4/2 2012

Äntligen en viktig kartläggning. Know your enemy....
Som kanske många vet så lider jag av en lättare fågelfobi. Men på allvar: Årets fågelräkning som huvudnyhet på en löpsedel? Samma dag som Melodifestivalen börjar! Är det ett medvetet val av Expressen att i görligaste mån dissa nyheter angående TV-program? 30 nya soffor att sitta och titta på den dissade dumburken (eller burk och burk, nu i platt-tv-åldern får det väl snarare kallas dumskiva) går det dock bra att skylta med.

I morgon ska de väl dock inte kunna komma undan från att skriva någon liten TV-historia i alla fall?
Och btw, Johan tyckte filmen var bra men fragmentarisk.

En sexdåres försvarstal - 3/2

Allt är Sigges fel.
Sigge var vår biologilärare på högstadiet. Det var en visa på hela skolan om hur Sigge bedrev sin sexualkunskapsundervisning. Sigge tyckte nämligen hela ämnet var oerhört pinsamt. Han hasplade sig igenom en introduktion, gärna gömd bakom något stort föremål, och sedan satte han igång bildbanden.
Naturligtvis utnyttjade klassens rolighetsministrar situationen och kom med grova frågor. Ett klassiskt exempel var när stackars Sigge förklarade att slidan var tillräckligt stor för att en penis skulle få plats och Wagge utbrister:
"Men om hon har bullfitta då?"
En lektion åkte lattjolajbanlådan fram. Så kallades av tradition den väska i biologiförrådet som innehöll alla olika preventivmedel. Sigge fällde upp locket på väskan, som var av symaskinsväskemodell och visade sen upp, hela tiden med ansiktet bakom väsklocket kondomer, spiraler och pessar m m. (Använder någon fortfarande pessar???)
Hur som helst, med en så generad lärare blev det ju extra viktigt (och roligt) att läsa biologiboken noggrant för att komma på intima frågor att ställa på lektionerna, och det var i den boken jag blev invaggad i den falska förespeglingen att endast män kan ejakulera. Det har jag trott sedan dess, och när det sedan även står i SAOL med den betydelsen så är det väl klart att jag inte låter en så dryg kommentar rinna genom fingrarna.
Hade jag bara brytt mig om att klicka på länken också så hade jag ju förstått att ordet var korrekt angivet.

Jag fick dock mitt straff i morse när jag i ett sista desperat försök att överbevisa Valter Lego wikipediade "Ejakulation" och blev så nöjd med resultatet att jag lite för sent insåg att jag satt och tittade på stillbilder av erigerade ejakulerande penisar mitt i kontorslandskapet. Till råga på allt såg jag i ungefär samma ögonblick min kollega sa "Va fan?" länken "Ejakulation, olika betydelser".

Det om detta. Jag hade fel. Över till dagens löpsedlar!

Aftonbladet 3/2 2012

Schlager, schlager, schlager! Det blir inte svårt att gissa vilket som kommer bli det vanligaste löpsedelsordet under februari. The Moniker, Rennie Mirro och Loreen är väl med rätta schlagerstjärnor, men att kalla en gammal våldsbenägen Robinson-deltagare som Christian Ternstedt för en TV-profil var väl lite att ta i?


Expressen 3/2 2012

Rena rama räntekarusellen i debatten! En diskret rad som indikerar nästan lite skamset att Expressen åtminstone innehåller en seriös artikel.
Och den mirakulöst räddade Johan Hedenberg, som räddades till liver eftersom han råkade nysa under magröntgen och kameran istället fotograferade hjärtat i vilket det satt en ganska saftig tumör och kuckilurade, han är minsann inte stjärnskådespelare utan skådespelarstjärna! Man blir ju nyfiken, är det någon kvalitativ skillnad mellan dessa båda ord? Är man mer skådespelare eller stjärna om det ena eller andra står först.

Till slut kan jag konstatera att årets Schlagermagasin var ovanligt innehållsrikt. Artisterna! Tiderna! Låtarna! Reglerna! Och ett quiz med det obligatoriska faktafelet för oss schlagernördar att hötta med näven åt. Sveriges första melodifestival vanns inte av Alice Babs! Jag hmpfar å Siw Malmqvists och Augustins vägnar. Och den här gången är jag påläst i besserwissrandet.

Två världsnyheter - 2/2

Efter gårdagens konstaterande att löpsedlarna lätt blir för svårlästa och ofokuserade om jag fotograferar dem allihopa i en bild har jag beslutat att ta enskilda bilder av varje löpsedel. Det höjer kvaliteten på forskningsmaterialet avsevärt. Bl a kan vi titta lite närmare på den där lilla textraden som Expressen ofta har i sin löpsedels ovankant.


Expressen 2/2 2012

Bara typiskt att vi börjar med detta en dag när Expressen inte har någon ovankanttext. Expressen har gjort en kartläggning igen, och den här gången är det ju en som är riktigt behjärtansvärd. Man undrar hur löpsedlarna ser ut på närköpet i Joensuu...HÄR SURFAR DU GRATIS I JOENSUU! och så en dekorativ pil som pekar mot fiket.
(Jag har aldrig varit i Joensuu, nej.)
Och någon, förmodligen den vidrige Johan T Lindvall, har tjuvläst Vickans dagbok. Snart är det dags för BB att åka till Haga.


Aftonbladet 2/2 2012

Suck. Blir det någonsin fred i Egypten? Är den här nyheten Sport eller Politik? Eller bara Katastrof? Jag kommer in på mitt kategoriseringstänk mer på lördag när jag planerar att vara klara med januaris "bokslut".
Men skvallerbilagan är extra tjock, redan idag!

Och till slut surfar jag in på Aftonbladets app och hittar en nyhet som om någon borde hamnat på löpsedlarna. Den gravide mannen kan ju slänga sig i väggen!


Första kvinnan med manlig sädesvätskeproduktion! De, förutom Aftonbladets rubriksättare, som inte vet vad "ejakulera" betyder, kan slå upp det i SAOL, som numera finns som gratis-app!

Kort konstaterande - 1/2


Aftonbladet och Expressen 1/2 2012

Aftonbladet fortsätter döma på förhand. Nu har de ju med stor sannolikhet rätt, men det är ändå osnyggt.
Och nypon är bra för hjärtat. Det var ju bra att veta.

Mer blev det inte skrivet idag. God natt!

Plåster på såren

Jag erkänner, det blir ingen statistik idag. Jag insåg för sent att jag behövde en helt ny algoritm, och nu orkar/hinner jag inte göra om, det får vänta till i morgon eller i värsta fall till helgen.

Istället vill jag berätta om löpsedeln som är en av de största anledningarna till att jag satte igång det här projektet.
Här har vi den!Det första man kan konstatera är att Metro dragit ner på flashigheten i sina löpsedlar bara sen i somras. Men det är ju inte det det här handlar om.
Ni kanske minns historien? En varg dök upp i Uppland och attackerade en kvinna och hennes hund. Hon hamnade i alla tidningar och uttalade sig villigt. Metro fick en exklusiv intervju med....hennes sambo?
Hur gick det egentligen till, undrade jag när jag såg bilden. Och varför sitter han uppflugen på en fyrhjuling?

Flera olika scenarior formade sig i min hjärna.
1) Piotr har blivit avundsjuk på sambons publicitet och bett på sina bara knän att få åtminstone ett mediagig. Sambon ger honom storsint Metro. Piotr tar emot, och vill samtidigt verka tuff på pressbilderna så han ber om att få bli fotograferad sittandes på sin feta fyrhjuling.

2) Metro står och väntar i en lång Ullareds-liknande kö utanför Piotrs och sambons hus. Före dem står alla tidningar och TV-stationer i Skandinavien. Plötsligt kommer Piotr tuffande på sin fyrhjuling, och Metros skjutjärnsreporter anar ett scoop. Sambons historia! Metro kastar sig över Piotr som motvilligt pekar och poserar. Ingen annan mediarepresentant bryr sig. Metro-killarna hinner hem lagom till långa Sportnytt.

3) Och så vidare....

Men det som slog mig mest var: Hur perifer kan en händelse vara och ändå hamna på löpsedlarna? Vad lockar läsare? Vad räknas som en kioskvältande nyhet? Om elva månader kanske vi har svaret....

Januari

Så var den första månaden över och det är dags att se tillbaka på vad den handlat om. En färja och en sosseledare har vält, en ny sosseledare har träffat en bimbo i sin trappuppgång, vi har blivit tipsade om bantningsmetoder så det rimligtvis inte borde vara något kvar av oss, och Stjärnorna på Slottet har gråtit ut en efter en.

Jag insåg inte hur svårt det här med statistiken skulle bli. Speciellt hade jag inte förstått att det hade varit bra att föra statistiken för hand och inte sitta med hela den så här sista dagen. Och hur ska man egentligen räkna?
Löpsedeln består ju oftast av en huvudnyhet och sedan lite bjäfs runt. Ska kanske huvudnyheten viktas och väga tyngre vid beräkningen av vad löpet handlar om.
Fattar ni? Låt oss ta ett exempel:


Den här handlar ju till största delen om Silvia. Silvia i sig kan ju inte räknas som ett ämne, men låt oss klassificera henne som hovet. Men en stor del av löpet handlar ju dessutom om Mat! Eller i alla fall godsaker.


Till slut tog jag följande beslut:

* P g a dålig bildkvalitet i många fall så kommer statistiken för januari att bli bristfällig. Alla nunor känns inte igen, all text kan inte läsas. Vem var den vänstre kuppmakaren mot Juholt på Expressens löpsedel den 21:e? Jag har inte en aning. Vilka är de två mittersta TV-kockarna på Aftonbladets löpsedel den 15:e? Lika liten aning där, men de måste ju vara ganska kända, eller hur? Jag beslöt att acceptera bristfälligheten och skärpa mig med fotograferingen och dokumentationen i fortsättningen.

* Huvudnyheten på löpsedeln viktas dubbelt mot "bjäfset". Handlar huvudnyheten om hovet, som i exemplet ovan så får Hovet två "poäng" i tabellen. "Mat" får en. Men huvudnyheten handlar dessutom om TV, så "TV" får också poäng.

* Personer förekommande på löpsedlar får i fall av igenkännande en poäng för bild och en poäng för omnämnande i huvudämnet. Om man är med i "bjäfs" genom att exempelvis förekomma som omslagsflicka på en bilaga, eller helt enkelt bli nämnd för att man flyttar från Bollnäs, då blir det en pinne.

Det finns risk för att det här systemet förfinas en smula med tiden. Eller förfulas, vad vet jag. Jag är tillräckligt nöjd.

Jag har låtit göra separata uträkningar för Aftonbladet och Expressen, för att spotta eventuella skillnader, men naturligtvis även slagit samman siffrorna till ett totalresultat. Nu kör vi!

Vi börjar med Aftonbladets tio-i-topp vad gäller ämnen.

1.TV, 23 p
2. Pengar, 17 p
3. Kändisar, 13 p
4. Politik, 12 p
5. Sport, 10 p
6. Tragedi, 6 p
6. Brott, 6 p
8. Vikt, 8 p
9. Hovet, 5 p
10. Listor, 4 p
10. Hälsa, 4 p

Aftonbladet har satsat hårt på Stjärnorna på Slottet och Biggest Loser och dylik bred underhållning. I ämnet Pengar ingår spartips, bopriser m.m. Kändisar är icke-kungliga berömdheter av alla slag och vad de råkar ut för. Av någon konstig anledning brukar det vara just kändisnyheterna som har den vanligt förekommande löpsedelsrubriken EXTRA ovanför sig. Man kan endast dra slutsatsen att EXTRA står för extra ointressant.
Tragedi finner man bara bland huvudämnena. Fartygsolyckor, trafikolyckor, jordbävningar och sånt. INTE Gundes slemmiga lungor. Och Listor är naturligtvis såna där saker som "De rikaste kvinnorna med pollenallergi i Botkyrka kommun" och liknande. Oväntat få sådana i Aftonbladet, åtminstone på löpsedlarna.

Låt oss kika på Expressens lista!

1. Pengar, 24 p
2. Listor, 16 p (samtliga för huvudämnen)
3. Kändisar, 16 p (varav 10 p för huvudämnen)
4. Vikt, 12 p
5. Hälsa, 10 p
6. Politik, 6 p
7. Väder, 5 p
8. TV, 5 p
9. Gulliga djur, 4 p (samtliga för huvudämnen)
10. Mat, 4 p

Expressen har i princip struntat i TV, förutom lite försiktig reklam för sin tv-bilaga. Inte heller politik har intresserat Expressen så värst, de har t o m lyckats skriva om Löfvén en gång utan att det handlade om politik. Men pengar och privatekonomi ligger getingens läsare varmats om hjärtat tror de, och där har de förmodligen rätt. Dessutom är Expressen den självklara listkungen. De har inte bara hela, utan nästan alla listor!
Om man då slår ihop dessa så får vi följande sammanlagda topp-10:

1. Pengar, 41 p
2. Kändisar, 29 p
3. TV, 28 p
4. Listor, 20 p
5. Politik, 18 p (samtliga huvudämnen, inga flashiga politikbilagor ännu i kvällstidningarna)
6. Vikt, 18 p (8 p för huvudämnen)
7. Hälsa, 14 p
8. Sport, 12 p
9. Brott, 8 p (samtliga för huvudämnen)
10. Väder, 8 p (6 p för huvudämnen)

Som jag sagt tidigare, oväntat lite väder! Min gissning är att vädret får sin revansch under industrisemestrarna.

Och vem är då januari månads löpsedelslinslus? Ja, det lär ju inte vara någon överraskning för någon när jag avslöjar att det naturligtvis är nye s-ledaren Stefan Löfvén som ståtar högst på denna pall för januari. Men han tog bara en odelad totalseger. I Expressen fick han hård konkurrens av Gunde Svan som också slemmade ihop 4 poäng, och hos Aftonbladet var det den otippade Anna Wahlgren som lyckades dela segern med den store röde och hans företrädare Håkan-Bråkan Juholt som alla fick ihop fyra pyts.

Man kan konstatera att Aftonbladet har mycket mer kändisar på sina löpsedlar än Expressen har, i alla fall i januari.

Så, då kan vi kasta oss över en ny månad. Häng med!

RSS 2.0