Schlag, yxmän och väderproffs - 11/2


Aftonbladet 11/2 2012

Schlaget måste vara det tröttaste någon kan komma på att sätta på en löpsedel i dessa tider. Det är näst intill att det får räknas som ett nyord.

schlag, schlaget, schlagen,  subst. vard. (kan uppfattas som stötande) melodifestivalsändning

Yxman är också ett bra men otäckt exempel på nyord, skapat av kvällspressen. För inte fan kallades vedhuggare för yxman förr i tiden, inte ens om han började hugga i annat än ved? Var finns det första belägget för yxman?


Expressen 11/2 2012

Är man väderproffs vill man väl inte åka och se tråkigt, fint väder. Hade jag varit väderproffs hade jag velat åka till nåt ställe som är känt för sitt extremväder, eldtornados, dödstromber, chockblixtar och megastormar! Det hade varit grejer det! För ett väderproffs.
Jag undrar hur man tjänar bäst pengar på vädret egentligen? Väderhustling kanske? Man går omkring på kända turistorter och klär sig helt fel med tanke på vädret, och pratar vitt och brett hur dålig man är på att gissa vädret, tills man lyckas lura några miljonärer att slå vad om nästa dags väder! Och då har man redan prognosen säkrad och klar och blåser dem på en förmögenhet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0