En liten bonusgåta tack vare dubbla budskap - 15/1, del II


Expressen version 2, 16/1 2012

Uppenbarligen kördes det ut en något annorlunda löpsedel från Expressens sida i Stockholms innerstad igår.
Mecenaten Sven-Harry har fått möta Jesper Högström, men den stora anledningen till speciallöpet verkar vara att en lokal förmåga haft den stora skickligheten att vinna 56 miljoner kronor. Och han använde tydligen knep! Det här är dessutom första löpsedeln i år som använder det fåniga "I NATT" som hade sin storhetstid för ett par år sedan. Det används förmodligen för att löpsedeln ska ståta med att den är så rykande färsk att något som hände så sent som I NATT redan står att läsa om i den ärevördiga tidningen!

Det här med speciella lokala löpsedlar får mig att tänka på tant Britta. Tant Britta bodde granne med oss när jag var liten. Hon var en ganska barsk och rak kvinna och en dag 1988 så fick hon idén att stämma svenska staten för stöld när de införde något som då populärt kallades för tvångssparande. Britta såg sin pension decimeras med en liten peng och blev fly tosig, som det heter nere i södern. Hon tog sin pensionsavi och gick ner på hörnan där Kristianstadbladets måttligt kompetente lokalredaktör Strömberg hade sin redaktion. Britta viftade argt med avin och lät sig fotograferas och fick lämna sitt personnummer, för hon var inte så känd ännu att hon skulle slippa få sin ålder publicerad. Tant Britta var född i april 1919, och var alltså 69 år vid tillfället.
Nyheten spred sig genom landet och plötsligt var tant Brittas ansikte på Aftonbladets eller Expressens löpsedel! Men bara i Åhus förstås. Det var fascinerande att konstatera att de faktiskt tryckt upp en speciell löpsedel bara för vårt lilla sömniga samhälle.
Det var bara det att löpsedeln löd: "BRITTA, 84, STÄMMER STATEN" !
Hur hade detta gått till? Ni har fått alla ledtrådar ni behöver högre upp i texten.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Öh, va?

2012-01-18 @ 12:54:53
URL: http://florholm.se
Postat av: Banjo-Herren

Ingen mer bryr sig om tant Britta, må hon vila i frid, så jag kan avslöja den sanslösa historien.



Strömbergs inkompetens var global. När han läste Brittas personnummer som började med 1904 (april 1919) så tydde han det som hon var född 1904.

2012-01-19 @ 08:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0