Superkrafter

Jag har långsamt börjat inse att jag har superkrafter.
Att min kollega Ann har det har jag vetat länge. Hennes superkrafter består i att hennes telefon börjar ringa så fort hon lämnar sin plats. Det är nästan spöklikt. Så fort hon gått runt Sigrids hörna så ringer det.

Min superkraft är att jag kan styra tunnelbaneavgångar. Så fort jag kommer nerför trapporna till perrongen på T-Centralen så avgår tåget till Fruängen.
Det här är faktiskt sant, varenda gång jag kommer ner på perrongen så står Fruängen-tåget och väntar! Aldrig någonsin Norsborgs-tåget! Det måste ju bero på mig, hur stor sannolikhet är det att en person som kommer ner på en perrong vid en slumpvis valt tid alltid gör det i samband med tåg A:s avgång, när varannan avgång från sagda perrong bevisligen enligt tidtabellen görs av tåg B?
Nu återstår det bara hur jag ska kunna utnyttja detta för att bekämpa brott.
Tänk er en vild bovjakt i Stockholm. Det är den fruktade Vårberg-ligan som just har sprängt kassaskåpet på Åhléns City och flyr nu ner i tunnelbanan. Kommissarie Gazonk ser de flyende och säger sammanbitet: "Måtte de inte hinna på tåget till Norsborg, då är spelet förlorat! Det här är ett jobb för Fruängsavgångsmannen!" Han ringer ett snabbt samtal, och Fruängsavgångsmannen, som bor nere i tunnelbanan sätter sin magiska fot på perrongen. Bovarna åker fast! Fruängsavgångsmannen dejtar supermodeller och flyttar till Midsommarkransen.

Nja, kanske en sådan här superkraft passar bättre åt en superskurk egentligen....
Kommissarie Gazonks dag börjar illa när han får in ett hotfullt meddelande på polisradion: "Det har är Doctor Delay! Om jag inte får 1 000 000 000 i ovikta monopolpengar så kommer Norsborgståget aldrig mer att avgå! Whoa-hahahaha!!!" Kommissarie Gazonk ser på polisradion och säger sammanbitet: "Inte en gång till. Det här är ett jobb för Telefonundvikarkvinnan!" Han ringer ett snabbt samtal, men ingen svarar.

Kommentarer
Postat av: elmis

HAHAHA!!!

2009-01-14 @ 13:54:13
Postat av: blackrat

:-D

2009-01-14 @ 16:43:52
Postat av: Idolon

Underbart :)

2009-01-14 @ 16:50:56
Postat av: Elof

wow

2009-01-14 @ 21:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0