Att trycka på rätt knappar

När jag kom bort till Sorgbrons tunnelbanestation i morse (Sorgbron ligger f ö direkt efter, eller före beroende på varifrån man kommer, Hud-Allan) så ville tåget inte släppa in oss. Sånt händer allt som oftast vid ändstationerna. På de "nya" tunnelbanevagnarna är det lätt att se att dörrarna inte går att öppna, den gröna ringen av lysdioder runt öppningsknappen lyser helt enkelt inte. Det är ingen idé att trycka på knappen när dioderna inte lyser.
Alla vet väl det?
Och ändå trycker folk som galna på knappen! 20 snabba tryck i vissa fall. Naturligtvis händer inget. Varför lär sig folk aldrig? Samma sak när tunnelbanetågen kommer in till station. ALDRIG NÅGONSIN har dörrarna på ett ankommande tåg öppnats tack vare att någon otålig påstigare tryckt åtta gånger på öppningsknappen innan tåget ens stannat riktigt. Ändå händer det nästan alltid!

Varför är ni så otåliga, gott folk? Varför lär ni er aldrig att en hissknapp som redan lyser är det ingen idé att trycka på? Samma sak med knappen vid övergångsställen. Fast stackars röd gubbe bryr ni er ju inte om i alla fall.

Nej, stanna upp. Andas. Utnyttja erfarenheten och kunskapen för att få en liten, liten stilla stund i vardagen. Tids nog öppnas dörrarna, kommer hissen, profilerar sig grön gubbe och stressen kan få fortsätta som om inget hänt.


Kommentarer
Postat av: Gubbi

Det är samma fenomen som när man trycker på lysknappen till en lampa och det visar sig att den inte tänds. Av någon outgrundlig anledning trycker de flesta då flera gånger på knappen - som om ljuset skulle leka kurragömma och komma fram femte gången.

2010-01-26 @ 11:38:24
Postat av: Jannike

Låt människor ha sin föreställning om att det är de som gör så att blommorna blommar eller svalorna flyger eller de som får den gröna gubben att visa sig. De kanske inte har möjlighet att påverka så mycket annat i sina liv - men grömgubben kan de åtminstone få att uppstå genom ett knapptryck.Att stå med händer och hoppet fallna bara för att man vet att det ändå inte lönar sig är ett ännu mer beklagligt beteende, på något sätt. Och gubbi, är du alldeles säker på att ljuset inte leker kurragömma med dig? Kan du bevisa det? Det kan ju vara spå att första knapptryckningen bara liksom inte tog ordentligt.

2010-01-26 @ 12:08:39
Postat av: Elmis

Ja, Banjo, stanna upp, andas. Utnyttja erfarenheten och kunskapen för att få en liten, liten stilla stund i vardagen genom att inte irritera dig på sådant. :)

2010-01-26 @ 13:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0