Mr Good Enough

Jag har aldrig påstått mig vara en drömprins. Hade jag varit det antar jag att den här bloggen skulle varit onödig. Så därför kan jag ju inte låta bli att länka till den här artikeln, även om den kommer från Aftonbaldet:

Mr Good Enough!

Kommentarer
Postat av: Hr kassören

Good enough gäller i många situationer i livet. Folk som har svårt att inse det riskerar att slösa mycket energi på att jaga en ständigt undflyende lycka.Sen behöver ju inte good enough innebära att sänka kravribban till limbonivå. Min erfarenhet är entydig: Det måste finnas ett positivt flow av både psykisk och fysisk karaktär mellan en själv och ens partner. Annars är det dömt att göra en olycklig i långa loppet, hur bekvämt, praktiskt och till det yttre "rätt" det än må vara.

2010-01-26 @ 13:37:00
Postat av: Sanna

Jag tror inte att kvinnor generellt är mer kräsna än män. Kvinnor har trots allt en biologisk klocka som tickar på (om man nu vill hinna skaffa barn). Män har säkert också nån sorts inre klocka men den är inte lika definitiv.Någon som är hyfsat trevlig & glad, lagom smart mm räcker inte till. Helst ska man vara normallång & normalsmal. Kvinnor ska dessutom ha kurvor, på de rätta ställena. Därtill måste personkemi, ålder och ibland intressen stämma.

Detta tror jag är faktorer som ligger till grund för "kräsenheten", oavsett kön.Som Hr Kassören skrev, man ska ju inte sänka kravribban till limbonivå, men det är samtidigt svårt att få alla 13 rätt...

2010-01-26 @ 23:58:22
Postat av: Karin

Personligen tror jag att frågan snarare handlar om definitionen av vad som är "det rätta". Att det handlar om att tänka utan för den berömda lådan och inte ta hänsyn till de kriterier som till exempel Hollywood och Jane Austen ställer upp. Den som är rätt för en person kan ju vara helt fel för en annan.Om du tänker närmare på saken så vill du ju knappast leva med någon som "nöjer sig" med att vara med dig, eller hur? Utan istället någon som valt dig för att det är du, och just du, som är rätt för henne. Eller? Så jag tror nog att du ändå ska rikta in dig på att vara en drömprins, frågan är bara vems....2010-01-27 @ 11:16:13
Postat av: Banjo-Herren

Det där är lite av min poäng. Det gäller att se drömprinsen som kanske inte är helt uppenbar i den som verkar vara "bara" Mr Good Enough.Och så är ju inte drömprinsen något man ska försöka vara, det ska man ju vara utan att försöka, annars är det väl fusk?

2010-01-27 @ 12:46:36
Postat av: Sanna

Självklart är definitionen av den "rätta" individuell. Skönhet ligger ju som bekant i betraktarens öga.Jag tror inte heller att man ska nöja sig med "good enough", eller tro att man kan forma om någon annan.

Jag tror att man ska sluta tänka för mycket kring vilka kriterier en blivande fru/make ska uppfylla och gå på den inre känslan.

2010-01-27 @ 17:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0