Upp till kamp mot förtrycket!

Än en gång ser jag hur en relativt stor grupp i samhället förlöjligas i media. Gång på gång utsätts denna minoritet för glåpord och s k "lustigheter" där de framställs som förlorare, välförtjänta outsiders och helt enkelt värda förakt. Att det denna gång är Sveriges Television som helt oförskylt ägnar sig åt denna hets mot folkgrupp gör att jag måste ställa mig upp och protestera.

Jag talar naturligtvis om Scrabble-spelare.
I trailern till årets Melodifestival ser vi ett till synes olyckligt par som sitter vid ett köksbord. De spelar Scrabble i skenet av en blek taklampa. Deras armod accentueras bl a av att de tvingas spela med originalkartongens mediokra reliefbrickor. Filmskaparnas oförståelse för spelet exponeras när kameran zoomar in den propre mannens ställ och man ser brickuppsättningen OPÅLIT. Har han bara sex brickor på stället? Och hur hade han tänkt sig få ut den nian oavsett vilken den eventuellt sjunde brickan är?
Dessutom pekas Scrabble-spelare ut som dåliga hantverkare, då plötsligt en tavla ramlar ner från väggen.
Det är tydligen fest i grannlägenheten, och damen i sällskapet rusar ut i hallen, avslöjar för tittarna att hon har glittertoppen på och springer in till grannen, där hon ansluter till festen med Dolph Lundgren och gänget. Lycklig dansar hon med Måns Zelmerlöw, medan den stackars Scrabble-spelande maken lämnas oförstående i trapphuset ropandes efter sin Keiko.

Signalerna är tydliga från SVT. Scrabble är tråkigt, scrabblare förtjänar att bli övergivna. Upprörande.
Jag kan berätta att flera Scrabble-spelare också är schlagerfans. Har ni tänkt på det, SVT?


Kommentarer
Postat av: Tomas W

Kanske borde SVT ha valt Nya Bondespelet att hacka på men likafullt så tror jag att vad SVT försöker sig på kan kategoriseras som humor. Att de kallat in Dolph är defintivt stor humor och gissningsvis kommer åtminstone hälften av de musikaliska bidragen också vara något att skratta åt.Samtidigt skulle Banjo kunna fråga sig: "Vilken av de två aktiviteterna, Scrabble eller schlagerfest, har störst chans att leda till en blivande fru?"

Fruskaffandet borde stå i första rummet om vi läsare ska kunna ta det här bloggandet på allvar. Scrabble kan vara kul - jodå - men lite mer målmedvetenhet kan nog vara på sin plats. Strunta i Scrabble-spelandet på lördagkvällen, gå på schalgerfest och släpp lös. Om inte annat så blir det nog tillfälle att skratta gott åt Dolph.

2010-01-27 @ 12:49:00
URL: http://www.wiweb.se
Postat av: Banjo-Herren

Tomas W, har du möjligtvis inte märkt vad som händer i Scrabble-communityn jämt och ständigt? Och å andra sidan vad män som går på schlagerfest oftast antas vara för män?Nej, då är nog fruabiliteten större i brickornas värld. :)

2010-01-27 @ 13:37:41
Postat av: Linda

Jag tror att fruabiliteten är störst där det finns mest kvinnor. Så välj tillställning där du har störst chans till att träffa någon. Enkelt. Eller hur?

2010-01-27 @ 17:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0