En underbar måndag! - 9/1


Aftonbladet och Expressen 9/1 2012

Vilka fantastiska löpsedlar! Som ironiker och häcklare blir man ju helt lyrisk!
Först Aftonbladet som toppar med ännu ett sätt att banta. Denna gång två kilo i veckan! Vis av den senaste veckan frågar man sig: På hur många personer? Hur länge? Varför en metod till? Eller är det kanske bara en omskrivning av samma metod? Det har varit så många kilon hit eller dit (men mest dit) så man blir alldeles snurrig, inte bara av näringsbrist. Är vikt och hälsa samma sak? Jag måste börja tänka på min utgångspunkt, hur ska jag kategorisera statistiken? Nåväl, målet är ingenting (ett bantarmotto så gott som något), vägen är allt!

Längre ner utlovar AB att vi ska få veta hur det gick sedan för alla deltagare i fjolårets Sveriges Mästerkock. Förvänta er skakande reportage! Tillåt mig bjuda på ett par smakprov (påhittade, eftersom jag aldrig sett en minut av Sveriges Mästerkock och inget vet om programmet...).

SVERIGES MÄSTERKOCK-MALTE, 35: Har efter förstaplatsen i Sveriges Mästerkock åkt runt på en stor köksturné, där han har gräddat gräddan och stekt stekarna på Stureplan. Han har pocherat med pokerhajar, flamberat den ena flamman efter den andra och har gått upp två kilo i veckan! Har även via spökskrivare författat den Rysslands-inspirerade kokboken "Bli du med blinier".

SVERIGES MÄSTERKOCK-ASTRID EDKLINT, 24: Gav direkt efter andraplatsen i Sveriges Mästerkock ut bakdatingboken "Kaka söker maka". Dejtade ett kort tag Magnus Hedman och gav sedan ut ännu en kokbok: "101 sätt att göra mål".

SVERIGES MÄSTERKOCK-RUNE, 43: Tröttnade efter sistaplatsen i Sveriges Mästerkock på matlagning och har ätit på restaurang varje dag i ett år. Gav ut boken "Laga mat, så jävra tradet!" för att kunna betala sina krognotor.
TV-TITTAR-GUDRUN, 54: Tröttnade efter att ha tittat på Sveriges Mästerkock på mat i allmänhet och dog av svält två veckor senare. Gav postumt ut kokboken "Den sista måltiden".


Så kan man konstatera att någon på Expressen tydligen råkat ut för det tragiska i ett husdjurs död, och har därför gjort sorgearbetet till sitt förvärvsarbete. Sedan har en rubriksätttare utan fingertoppskänsla fått gå bärsärk. För vad kan annars föranleda den fullständigt horribla tramslöpsedeln: "DIN KATT KAN BÄRA PÅ DÖDLIGA BAKTERIER!"? Och så de nu obligatoriska bockarna med sökord, denna gång endast två av platsbristorsaker. Symptomen! Sjukdomarna! Plus bild på sinnessjukt gullig katt, eller jag menar död-och-förintelsespridande helvetesspån med människans utplåning som enda mål.

Skulle detta vara något som kommer som en överraskning för kattägare? Vet du om att din katt kan vara sjuk? Klart man som kattägare vet det! Vad kan vi vänta oss i framtiden?
"DINA KÖKSKNIVAR KAN VARA DÖDLIGT VASSA! Eggarna! Utsatta mjukdelar! Riskerna!"
"DINA KOMPISAR KAN VARA FARLIGA KIDNAPPARE! Riskgrupperna! Metoderna! Lösensummorna!"
"DINA SKÄMT KAN VARA TRÅKIGA OCH LÅNGSÖKTA! Dumheterna! Tankevurporna! Tjatet!"

Kommentarer
Postat av: Åsa

Kan mina köksknivar vara dödligt vassa? fnittrar Vilket knivigt problem! ;-)

2012-01-10 @ 09:11:45
URL: http://florholm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0