Året börjar i morgon

I morgon börjar det nya Scrabble-året.
Kvalet till Scrabble Masters 2009 inleds med SNÖÄNGEL Cup i Täby.
Vad kan vi då vänta oss av det nya året?

Redan i morgon inträffar något som stora delar av Scrabble-Sverige väntat med spänning på, den åtråvärde Elmis' turneringscomeback. Hur skall det gå? Redan i morgon kan det bli tronskifte på ratinglistan. Utmanaren Gunnar är bara 7 poäng efter. Förmodligen kvalificerar sig både Elmis och Gunnar redan i morgon till Masters. Men Elmis dissar ju den tävlingen, så....
Förmodligen kvalificerar sig även Håkan i praktiken till Masters redan i morgon. Han ligger trea med över 1100 ratingpoäng och om han inte faller helt platt så lär det räcka.

SM kommer få svårt att överträffa förra årets rekord i antal deltagare. Robinson-Robban lär inte komma tillbaka. Var det ska spelas är inte klart men mycket tyder på Göteborg. Det kommer bli perfekt var än det arrangeras, och förbundet kommer att ställa som krav att ett gemensamt billigt boende i stil med Café 019 i Örebro kommer finnas tillgängligt. Det är mycket möjligt att visst sponsrande från förbundets sida av en sådan lösning kan förekomma.

Ett rekord som sitter löst är dock antalet Scrabble-spelare på Soft en tisdagkväll. Redan i tisdags dök det upp en debutant och snart är vi i full gång där igen. Än så länge gillar dom oss där.

Fler turneringar i Finland blir det. Jag blir inte förvånad om Masters får sin första finska deltagare 2009.
Turneringar i Västerås och Skåne vill jag också se på schemat. Det kommer bli maxat, jag kommer bli ruinerad på alla resor!

Men nu är ju inte Scrabble bara en massa spel. För mig är en Scrabble-turnering en enda lång gruppkram där alla gosar in sig i det bästa de vet och varandra och kommer ut efter helgen både klokare, varmare och lyckligare, även om elaka konsonanter kan grumla den kortsiktiga lyckan en liten tid efter sista ronden.

Scrabble och ni som spelar det är det bästa jag vet! Ni vet vilka ni är.... 

Kommentarer
Postat av: Anonym

suck o jag kom på reserv 8 till snöängeln!
dubbelsuck kan ni inte fixa större lokalaer överallt?????

kom igen nu ...

2008-01-12 @ 00:19:59
Postat av: Nygammal läsare

Grattis till gose-gunnar. Nu har du husdjur ett tag.

2008-01-12 @ 19:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0