Banjo-Herrens Schlagerkalender - Lucka 30

Lite överraskande trillade alla mina tippningar in vad gällde kvartsfinalerna i Andra Chansen, men Sarah Dawn överraskade genom att vara friskare än väntat. Helt rättvist gick hon vidare tillsammans med kvällens andra stora stjärna Caroline af Ugglas som var den enda på undre halvan som ens kom i närheten av att förtjäna en plats i Globen.

Härligt att Sofia gick vidare också. Var det möjligen självhävdelsebehov från den fåniga internationella supernördjuryn som gjorde att de valde henne framför arma Amy, duellförlusternas skyddshelgon?

Snabbt och lätt pusslades startordningen ihop för finalen och Måns Zelmerlöv inleder medan Malena Ernman får avsluta. Uppenbart har Christer Björkman inte lärt sig någonting och vill ge Fredrik Kempe ännu en chans att stånga Sveriges schlagerpanna blodig mot ESC:s järnridå. I ett så jämnt startfält som årets så kan startnumret vara mer avgörande än man kan tro. Caroline af Ugglas har redan fått nådastöten genom att tilldelas startnummer 2. Hon är därmed chanslös. Först eller sist ska man vara. Eller nummer 4. Man kan undra om startnummer 7:s förbannelse hävs nu när det är 11 startande...

Schlagernumerologi och -statistik är en hel vetenskap.

I dagens lucka och dessutom på 7:e plats på min lista finner vi en låt som jag lite chockat insåg faktiskt skrivit av Ingela Antikrist Forsman! Men det gör inte så mycket. Även en blind höna och så vidare. Vi är tillbaka i 2006 och det härliga årets bästa låt.

Lucka 30


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0